Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova ekonomija: Deo kupljene opreme za Klinički centar Srbije i dalje u magacinu - | K-013 Portal

Nova ekonomija: Deo kupljene opreme za Klinički centar Srbije i dalje u magacinu

klinicki centar srbije, oprema

Deo opreme koja je kupljena za renovirani deo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) još uvek stoji u magacinu, iako je taj deo otvoren u februaru 2022. godine, tokom predizborne kampanje za aprilske izbore, piše danas portal Nova ekonomija.

Portal dodaje da je Državna revizorska institucija (DRI) upozorila da UKCS nije popisao medicinsku i nemedicinsku opremu i nameštaj koji je ministarstvo zdravlja nabavilo za potrebe opremanja novih delova te zdravstvene ustanove.

Vrednost opreme o kojoj nije uspostavljena potpuna i tačna evidencija je oko 100 miliona evra, piše u izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja UKCS za 2021. godinu koju je sproveo DRI.

UKCS je, kako prenosi Nova ekonomija, odgovorio na te zamerke i naveo da je nalogom od 5. decembra 2022. godine oprema „evidentirana na pripremi u magacin“.

U odgovoru UKCS navodi se da se oprema sukcesivno pušta u upotrebu, kao i da je do sada pušten u radi Pejsmejker centar, Klinika za endokrinu hirurgiju i Klinika za endokrinologiju, a navedena oprema navodno je puštena u rad nalozima iz decembra 2022. godine.

U odgovoru UKCS ne navodi se kolika je vrednost opreme koja je smeštena u magacinu, a koja nije bila evidentno uknjižena i evidentirana skoro godinu i po dana nakon potpisivanja ugovora o njenoj nabavci.

Portal navodi da UKCS nije odgovorio na njihova pitanja o tome koja oprema se trenutno nalazi u magacinu.

UKCS i dalje nije u potpunosti renoviran, a ministarstvo zdravlja kupilo je opremu i za delove na kojima nisu završeni ni građevinski radovi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.