Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nova Vazduhoplovna akademija u Beogradu upisuje prvu klasu studenata - | K-013 Portal

Nova Vazduhoplovna akademija u Beogradu upisuje prvu klasu studenata

vazduhoplovna akademija

Novoosnovana državna vazduhoplovna škola - Vazduhoplovna akademija počeće sa radom nakon procesa uspešne akreditacije 20. septembra, saopštila je danas ta ustanove.

Upis prve klase studenata na nove studijske programe Visoke škole za pilote, avio-mehaničare i kontrolore počinje od danas prijavom posrestvom sajta https://www.vakademija.edu.rs/visoka-skola-strukovnih-studija/

Četvoro najbolje rangiranih kandidata na prijemnom ispitu dobijaće državnu stipendiju koja uključuje troškove praktične letačke obuke i pohađanja strukovnih studija.

Akademija je osnovana u skladu sa potrebama tri kompanija iz sektora vazduhoplovne industrije - MTU Maintenance Serbia, Air Srbija i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, koje su sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 5. avgusta ove godine potpisale Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju u vazduhoplovstvu.

Vazduhoplovna akademija upisaće tekuće godine ukupno 72 studenta na tri smera.

Prijave traju do 15. septembra za dva smera - studijski program osnovnih strukovnih studija Vazdušni saobraćaj i studijski program osnovnih strukovnih studija Vazduhoplovno mašinstvo, dok je studijski program Kontrola letenja za ovu skolsku godinu popunjen upisom po konkursu SMATSA, navodi se u saopštenju.

Smer Vazdušni saobraćaj, je prema navodima, namenjen kandidatima koji će u pilotskoj akademiji u Vršcu završiti i pilotsku praktičnu obuku za saobraćajnog pilota, a koji će sada po prvi put imati i adekvatno više obrazovanje u okviru iste obrazovne institucije, nakon kojeg će dobiti zvanje strukovnog inženjera vazdušnog saobraćaja - pilota.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.