Nova Vazduhoplovna akademija u Beogradu upisuje prvu klasu studenata
vazduhoplovna akademija

Nova Vazduhoplovna akademija u Beogradu upisuje prvu klasu studenata
montekristo 0507


Novoosnovana državna vazduhoplovna škola - Vazduhoplovna akademija počeće sa radom nakon procesa uspešne akreditacije 20. septembra, saopštila je danas ta ustanove.

Upis prve klase studenata na nove studijske programe Visoke škole za pilote, avio-mehaničare i kontrolore počinje od danas prijavom posrestvom sajta https://www.vakademija.edu.rs/visoka-skola-strukovnih-studija/

Četvoro najbolje rangiranih kandidata na prijemnom ispitu dobijaće državnu stipendiju koja uključuje troškove praktične letačke obuke i pohađanja strukovnih studija.

Akademija je osnovana u skladu sa potrebama tri kompanija iz sektora vazduhoplovne industrije - MTU Maintenance Serbia, Air Srbija i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, koje su sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 5. avgusta ove godine potpisale Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju u vazduhoplovstvu.

Vazduhoplovna akademija upisaće tekuće godine ukupno 72 studenta na tri smera.

Prijave traju do 15. septembra za dva smera - studijski program osnovnih strukovnih studija Vazdušni saobraćaj i studijski program osnovnih strukovnih studija Vazduhoplovno mašinstvo, dok je studijski program Kontrola letenja za ovu skolsku godinu popunjen upisom po konkursu SMATSA, navodi se u saopštenju.

Smer Vazdušni saobraćaj, je prema navodima, namenjen kandidatima koji će u pilotskoj akademiji u Vršcu završiti i pilotsku praktičnu obuku za saobraćajnog pilota, a koji će sada po prvi put imati i adekvatno više obrazovanje u okviru iste obrazovne institucije, nakon kojeg će dobiti zvanje strukovnog inženjera vazdušnog saobraćaja - pilota.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble