NUNS će pozvati novinare na bojkot javnih nastupa ministra Šarčevića -

NUNS će pozvati novinare na bojkot javnih nastupa ministra Šarčevića


Nezavisno udruženje novinara Srbije ponovo osuđuje agresivno i neodgovorno ponašanje ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima, neprimereno javnim funkcioneru, navodi se u saopštenju,

pancevo, beograd, novi sad

Iz NUNS-a navode da je nezadovoljan pitanjima koja su mu uputili ministar u Nišu verbalno napao novinare i prekinuo konferenciju za medije.

Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje o troje dekana fakulteta Univerziteta u Nišu, Šarčević je odgovorio: „Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste“. Uz to, ovaj visoki državni funkcioner je odgurnuo mikrofon i nazvao reportera Televizije N1 siledžijom.

„Šarčević je početkom decembra prošle godine vređao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega ga je NUNS pozvao da se javno izvini i da u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja novinari postavljaju u javnom interesu“, istakli su iz NUNS-a.

Kako su naveli, izgleda da ministar prosvete ne shvata da je njegovo ponašanje nedozvoljeno, i ukoliko se hitno ne izvini novinarima koje je uvredio i pokušao da ponizi,

NUNS će pozvati svoje članove i druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuje njegove javne nastupe.

(Danas)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti