Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NUNS podnosi krivičnu prijavu zbog novih pretnji Žaklini Tatalović - | K-013 Portal

NUNS podnosi krivičnu prijavu zbog novih pretnji Žaklini Tatalović

nuns, krivicna prijava, zaklina tatalovic

Nove pretnje upućene novinarki televizije N1 Žaklini Tatalović i drugim novinarima te televizije biće predmet krivične prijave koju će Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal podneti Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Nakon uvreda pevača Ace Lukasa na račun novinarke N1 Žakline Tatalović u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, za koje se kasnije Lukas javno izvinio, Tatalović kao i drugi novinari N1 dobili su putem društvenih mreža pretnje kao što su „treba ih sve prebiti“.

Jugoslav Ćosić, direktor programa N1 potvrdio je za Danas da je redakcija N1 prijavila NUNS-u sve pretnje i oni će pokrenuti postupak prijave usled sve češćih napada.

– Pojavile su se brojne pretnje našim novinarima. Uvrede upućene Žaklini pretvorile su se u priču da se vodi kampanja protiv Pinka i Verice Bradić, što je besmisleno. Naši advokati su bili spremni da reaguju ali smo slučaj prijavili i NUNS-u pa su oni preuzeli postupak prijave, kao što to obično i čine, istakao je Ćosić.

NUNS je u ovom slučaju odlučio da reaguje i kroz regionalnu mrežu za bezbednost novinara „SafeJournalists“. Oni su naveli da su direktne i indirektne pretnje poslate u poruci Tatalovićevoj na Instagramu.

„Kada sam proveravala inbox na Instagramu, videla sam poruke. Bila sam zbunjena jer mi nije bilo odmah jasno o čemu se radi“, rekla je Tatalović za SafeJournalists i objasnila da je snimila fotografije ekrana sa spornim porukama i kontaktirala svoj medij i NUNS obavestila o tome.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić rekao je da NUNS podnosi krivičnu prijavu u ime Žakline Tatalović protiv NN lica koje je pretilo i insistiraće na rešavanju ovog slučaja i adekvatnom sankcionisanju.

„Na osnovu našeg iskustva ne očekujemo da naše institucije reaguju na takve verbalne napade i uvrede na nacionalnoj televiziji. Nedostatak reakcija po pravilu dovodi do povećanja pretnji poput one koju je koleginica Tatalović dobila i – u najgorem slučaju – do fizičkih napada“, rekao je Bodrožić.

Mreža „SafeJournalists“ pridužila se u osudi pretnji ističući da su „posebno zabrinuti zbog izveštaja da je Tatalović ranije bila meta u nacionalnim i onlajn medijima i da joj se pretilo bez odgovarajuće reakcije vlasti“. Regionalna mreža poziva srpske vlasti da istraže slučaj i očekuju adekvatnu sankciju koja će imati jasan efekat odvraćanja.

Podsećamo da je novinarka Žaklina Tatalović bila izložena vulgarnim uvredama i komentarima pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas tokom njegovog gostovanja na TV Pink. Vuksanović se kasnije javno izvinio ističući da je „reagovao impulsivno“ i da njegove uvrede nisu bile bez povoda. I pre toga se Žaklina Tatalović u više navrata našla na meti vulgarnih uvreda prorežimskih tabloida i predstavnika vlasti.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city