Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obeležen vidovdanski skup 63. Padobranske brigade - | K-013 Portal

Obeležen vidovdanski skup 63. Padobranske brigade

63. Padobranska brigada

Vidovdanski skup veterana 63. Padobranske brigade obeležen je danas u dragačevskoj varošici Guči.

Događaj je počeo podizanje zastave brigade, a nastavljen obraćanjem ratnih komandanata jedinice, domaćina i Milorada Veljovića. Održan je i kulturno umetnički program.

Na svečanosti su dodeljene nagrade, zahvalnice, plakete i knjige zaslužnim pojedincima i udruženjima koja su pomogla organizovanje ovog skupa kao i rad samog udruženja veterana.

Velika plaketa dodeljena je i predsedniku Srbije, koju je u njegovo ime primio Veljović.

Plaketa sa padobranskom zakletvom dodeljena je i Jorgosu Kariotisu, koji je prisustvovao ispred rezervnih padobranaca vojske Republike Grčke.

Plaketu je dobio i bivši general policije, Goran Radosavljević Guri.

"Zahvaljujući inicijativi predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta ispravljena je nepravda. Jedinica je vraćena u rang brigade, vraćene su zastave i činovi. I budite uvereni da će predsednik uvek bezrezervno pomagati i boriti se za bolje uslove i onih koji više ne služe", rekao je Veljović, savetnik za bezbednost predsednika Vučića.

63. Padobranska brigada osnovana je 1946. godine u Bariju uz pomoć saveznika. Prošla je sva ratišta na prostoru bivše Jugoslavije, a možda najveću slavu, stekla je tokom NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS