Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Objavljen Priručnik medijske pismenosti za roditelje - | K-013 Portal

Objavljen Priručnik medijske pismenosti za roditelje

medijska pismenost, prirucnik, roditelji

Program „Nova pismenost“ objavio je Priručnik medijske pismenosti za roditelje, koji pruža osnovna znanja o medijskoj pismenosi i srodnim temama, kao i savete koji će roditeljima pomoći da nauče decu kako da pravilno i bezbedno koriste tehnologiju.

Kako je navedeno u saopštenju, istraživanje koje je sproveo Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) pokazuje da se 79 odsto mladih u Srbiji informiše putem društvenih mreža, dok influenseri utiču na čak 50 odsto dece od 12 do 14 godina.

„Zbog toga je važno da pored toga što roditelj brine o tome koliko vremena dete provodi na mreži, usredsredi se i na to kako dete provodi vreme na mreži“, navedeno je.

Psiholog i jedna od autorki priručnika Ana Mirković kazala je da je taj priručnik kreiran tako da roditelji na jednostavan način mogu da pričaju sa svojom decom na temu medijske pismenosti, internet nasilja, stereotipa, predrasuda i drugih tema.

Program „Nova pismenost“ sprovodi Propulsion uz podršku Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID), a kreiran je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS