Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Vlast neće osloboditi medije - | K-013 Portal

Obradović: Vlast neće osloboditi medije

vukasin obradovic

Novinar nedeljnika "Vreme" Vukašin Obradović izjavio je danas da ne veruje da će vlast nakon dijaloga s opozicijom osloboditi medije, uključujući i RTS, "jer bi time odsekla granu na kojoj sedi".

Obradović je za Istinomer kazao da na osnovu najnovijih vesti o objedinjavanju Telekoma i Telenora vlast zapravo namerava "da nam zakloni sve ostale vidike".

"Očigledna je namera da se sa tržišta protera ili da se smanji uticaj Junajted grupe odnosno SBB-a, kako bi što manje ljudi moglo da gleda TV N1 i TV NovaS", ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, mi i dalje živimo u zabludi da će se pregovorima uz posredništvo evropskih parlamentaraca postići napredak na medijskom polju.

"Ubedjen sam da su mediji, umesto kao što je to slučaj u demokratskim zemljama četvrti stub demokratije, ovde drugi ili treći stub vlasti i nisam optimista da će biti postignut bilo kakav značajan kompromis koji bi omogućio drugačije mišljenje na kanalima sa nacionalnom pokrivenošću", kazao je novinar.

On je ocenio da opozicija greši u "fundamentalnom" pristupu insistirajući na sopstvenom pojavljivanju u TV programu, zanemarujući suštinsku ulogu javnog servisa.

"A to je objektivno informisanje gradjana i insistiranje, ne da se program pravi prema ličnostima, već prema društvenim pitanjima i problemima koji dominiraju u tom trenutku", rekao je Obradović.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.