Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od 12 kandidata za generalnog direktora RTS-a prihvaćeno pet kandidatura - | K-013 Portal

Od 12 kandidata za generalnog direktora RTS-a prihvaćeno pet kandidatura

rts, kandidati, direktror rts

Upravni odbor Radio-televizije Srbije usvojio je danas, na konkursu za generalnog direktora, pet prijava - vršioca dužnosti te funkcije Dragana Bujoševića, novinara javnog servisa Olivere Jovićević i Vladimira Palikuće, generalnog sekretara RTS Stanislava Veljkovića i bivšeg člana Saveta REM Miloša Rajkovića, prenelo je Udruženje novinara Srbije.

Upravni odbor RTS je sednici konstatovao da od 12 pristiglih prijava tih pet kandidata pravno - formalno ispunjavaju uslove konkursa za direktora javnog servisa.

Prijave, koje nisu ispunile uslove konkursa su Budimira Markovića, Đure Mrđe, Svetislava Nedeljkovića, Vladana Rakića, Milene Vučetić, Slobodana Orlića, kao i prijava Aleksandra Vučića koju je, kako je ranije u medijama najavio, Kreativni tim Pokreta za preokret dostavio Upravnom odboru.

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić je pre otvaranja sednice rekao da pristigle prijave moraju da budu potpisane, da nema njihovih naknadnih dopuna, kao i da je to formalan korak u izboru prvog čoveka javnog servisa. On je najavio da sledećeg utorka na zatvorenoj sednici Upravnog odbora sledi razgovor sa kandidatima čije su prijave usvojene, a da će to telo, u skladu sa pravilnikom, u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS