Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od januara do juna rođeno je manje beba nego u istom periodu prošle godine - | K-013 Portal

Od januara do juna rođeno je manje beba nego u istom periodu prošle godine

beba, broj rodjenih beba, novorodjene bebe

Prema poslednjim informacijama o broju rođenih u Srbiji može se videti da je broj beba rođenih u junu 2021. godine manji nego broj beba rođenih u junu prošle godine.

Broj beba koje su u junu došle na svet je 5157, dok je prošle godine u istom periodu rođeno 5258 mališana. Ipak gledajući podatke o broju rođenja prema mesecima jun 2021. godine je, nakon marta, mesec sa najviše rođenih beba u 2021. godini.

U 2020. godini u mesecu julu je rođeno najviše beba, postoji mogućnost da će i ove godine jul biti najveseliji mesec.

U ovomesečnom saopštenju Republičkog zavoda za statistiku prikazani su podaci o broju živorođenim i umrlim nakon upisa podataka rođenja i smrti u matične knjige rođenih i umrlih.

Podaci koje Zavod prikazuje podeljeni su prema mesecu upisa u matične knjige rođenih i umrlih u 2020. i 2021. godini. U Republici Srbiji, u periodu od januara do juna 2021. godine, broj živorođenih je 28813. U odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj živorođenih iznosio 29314, beleži se pad od 501 odnosno za pad od 1,7%.

(Bebac)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS