Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od večeras će vam ranije tražiti kovid propusnice u kafićima - | K-013 Portal

Od večeras će vam ranije tražiti kovid propusnice u kafićima

kovid propusnica, digitalni sertifikat

Kovid propusnice od danas su neophodne od 20 časova, umesto od 22 sata kao prethodne dve nedelje.

Takođe, pored ugostiteljskih objekata, od danas su potrebne i za kockarnice, kladionice i slot klubove, podseća nova.rs.

Validna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci.



Kovid propusnica je validna i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Pravno lice, ukoliko prekrši ovu meru, plaća 300.000 dinara, za preduzetnike ona iznosi 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara.

Kovid redar koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao kovid sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.

Mera obaveznih kovid propusnica stupila je na snagu 24. oktobra, dok se od ponedeljka 26. oktobra sprovodilo kažnjavanje. Ova mera važila je za ugostiteljske objekte nakon 22 sata, a od danas je produžena za dva sata i kontrola počinje od 20h.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.