Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ODLUČENO: Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni - | K-013 Portal

ODLUČENO: Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni

krizni stab, mere kriznog staba

Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni, odlučio je danas Krizni štab.

Ovo će važiti najmanje do kraja ove nedelje, ali pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, nakon sednice Kriznog štaba na pitanje novinara nije precizirao kada će Štab ponovo zasedati odnosno do kada su oročene ove mere.



Građani Srbiji vakcinisani sa dve doze vakcine moći će da uđu u zemlju bez da rade PCR test ili da budu u izolaciji, a to će važiti i za strane državljane koji su primili "vakcinu iz Srbije". On je rekao da će takva odluka danas biti precizirana uredbom Vlade Srbije, a odnosiće se na građane koji su primili dve doze vakcina Fajzer, Sputnjik V i Sinofarm, i one koji su dobili jednu dozu Astrazeneke.

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.

Gojković kaže da su sve mere koje imamo doprinele da nemamo nagli skok novozaraženih. Ipak, kako dodaje, taj broj je i dalje visok što znači da sve mere ostaju i da moramo da se svi vakcinišemo.

On je precizirao da je do sada 1.310.000 građana primilo prvu dozu vakcije, a 900.000 i drugu i od tih potpuno vakcinisanih niko nije umro, niti je bio životno ugrožen, ni na respiratoru, niti je imao tešku kliničku sliku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.