Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Olakšana procedura vantelesne oplodnje, neograničen broj pokušaja - | K-013 Portal

Olakšana procedura vantelesne oplodnje, neograničen broj pokušaja

vantelesna oplodnja, neograničen broj pokušaja vantelesne oplodnje

Udruženje Šansa za roditeljstvo saopštilo je danas da je olaškana procedura za sve koji nameravaju da apliciraju za proces vantelesne oplodnje. Ističu da je dostupno i zvanično, novo Uputstvo o lečenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom (BMPO) koje je objavio RFZO.

Na sajtu RFZO je pre dve nedelje objavljeno da je skladu sa populacionom politikom Republike Srbije taj fond od 15. juna omogućiti šira prava osiguranim licima-ženama u vezi sa postupcima lečenja neplodnosti postupcima BMPO.

Predviđeno je da im se da mogućnost na neograničeni broj pokušaja BMPO na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja radi dobijanja prvog deteta uz ocenu struke.

Takođe, starosna granica za osigurana lice-žene sa 42 godine života pomeriće se na 43 godine života u trenutku dobijanja Potvrde o ispunjenosti uslova za postupak BMPO.

Parovima ce biti omogućena i olakšica oko pribavljanja Potvrde o ispunjenosti uslova za postupak BMPO, tako što ce sama procedura oko pribavljanja biti na jednoj komisiji.

Iz udruženja ukazuju da je novo Uputstvo donelo i novu nadu parovima u borbi za potomstvo i da je Republički fond imao sluha i uvažio njihove apele.

Podsećaju da informacije o upućivanju na vantelesnu oplodnju, kao i spisak potrebnih analiza parovi i pojedinci mogu pronaći na i na sajtu Udruženja www.sansazaroditeljstvo.org.rs.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.