Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Olujno nevreme s gradom nanelo štetu u zapadnoj Srbiji - | K-013 Portal

Olujno nevreme s gradom nanelo štetu u zapadnoj Srbiji

nevreme, Srbija, grad, olujno neveme

Jako olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je u popodnevnim satima zapad Srbije, a u opštini Ivanjica grad je bio i veličine kokošjeg jajeta, prenosi agencija RINA.

Meštani sela u okolini Ivanjice kažu da je grad padao više od 10 minuta i da je uništio svo voće i povrće.

Vetar je na pojedinim kućama odneo je čak i crep, a jako nevreme nosilo je plastenike i uništilo sadnice za sledeću godinu.

Obilne padavine odnele su i nekategorisane puteve, a pojedini putni pravci su odsečeni.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je u gradonosne oblake ispaljeno 50 protivgradnih raketa, ali da je grad ipak opostošio sela.

"Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda", naveo je Mitrović.

Jak grad nije zaobišao ni Čačak, a u popodnevnim satima jako nevreme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta, kako na poljoprivrenim usevima tako i na domaćinstvima.

Snažno nevreme praćeno sitnim gradom zahvatilo je i opštine Nova Varoš i Kojserić, a grada je bilo i u delovima opštine Priboj gde je kiša pokrenula brojne sitne odrone, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.