Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ombudsman: Lukas vređao novinarku N1 jer je bio svestan da neće snositi posledice - | K-013 Portal

Ombudsman: Lukas vređao novinarku N1 jer je bio svestan da neće snositi posledice

pasalic, zoran pasalic, ombudsman

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić ocenio je danas da je verbalni napad na novinarku televizije N1 Žaklinu Tatalović usledio zato što je folk pevač Aleksandar Vuksanović bio svestan da za takvo ponašanje neće snositi posledice, s obzirom da se u javnom govoru mizoginija podrazumeva.

"U emisiji Hit tvit TV Pink pevač Aca Lukas je je na najprimitivniji način izvredjao novinarku TV N1 Žaklinu Tatalović, a da nije oštro upozoren od voditeljke da su njegove reči nedopustive i neprimerene televizijskom nastupu. U pokušaju da bude duhovit i zabavan, tako što je vulgarno ismejao Žaklinu Tatalović, Lukas je na delu demonstrirao pokaznu vežbu verbalnog nasilja, svestan da za takvo ponašanje neće snositi posledice. Ni on, ali i autorka i voditeljka emisije Hit tvit, kao i TV Pink kao emiter. Jer u već zagadjenom javnom govoru mizoginija se podrazumeva, toliko da sve redje javno osudjujemo uvrede i pretnje koje se upućuju ženama", naveo je Pašalić.

Zaštitnik je u saopštenju podsetio da u proteklih nekoliko meseci napadi na novinare, posebno novinarke, ne jenjavaju.

"Uvrede i ismejavanje novinarki, šta više, sve su češći i brutalniji i upozoravaju na rastuću netrpeljivost, kao i nemogućnost uspostavljanja elementarnog dijaloga u društvu", upozorio je on.

Pašalić je apelovao na državne organe i institucije da na svakom mestu obezbede uslove za rad novinara i novinarki na njihovim radnim mestima i da doslednim reagovanjem na pojave nasilja i agresivnog ponašanja doprinesu smirivanju tenzija i napetosti u društvu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.