Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OPREZ! PREVARA JE U TOKU! Ako vas pozove ovaj broj ne javljajte se i ne zovite ga! - | K-013 Portal

OPREZ! PREVARA JE U TOKU! Ako vas pozove ovaj broj ne javljajte se i ne zovite ga!

+88 prevara, poziv sa broja +88

Mobilni operatori upozoravaju svoje korisnike da obrate pažnju na propuštene pozive sa pozivnog broja +88 i da ne odgovaraju na njih jer je u pitanju prevara.

U poslednje vreme zabeleženi su brojni slučajevi ovakvog načina prevare. Naime, pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatora prema različitim fiksnim i mobilnim mrežama i identifikuju se kao propušteni pozivi.

Mobilni operatori nisu u mogućnosti da blokiraju ovakve pozive jer pozivi stižu stalno sa različitih brojeva.

Kada korisnik uzvrati propušteni poziv, najčešće dobije govornu poštu, s tim što se uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifiraju po cenovniku za međunarodne razgovore, a često su u pitanju daleke destinacije za koje važi najskuplja tarifa.

Dodatni problem predstavlja to što niste u mogućnosti da sami prekinete poziv, već je podešeno da vas automat zadrži određeno vreme na vezi, što vas može koštati i do 600 dinara po minutu. Jedini način da se prekine poziv u tom slučaju jeste da izvadite bateriju iz telefona.

Savetujemo vas da nipošto ne uzvraćate pozive na ovakve brojeve i ne šaljete im SMS poruke, kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da ni krivi ni dužni plaćate visoke telefonske račune.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.