Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Panić poručuje: Smestiću Kona u osuđeničku stolicu - | K-013 Portal

Panić poručuje: Smestiću Kona u osuđeničku stolicu

rade panic

"Doktora Kona ću sigurno smestiti u osuđeničku stolicu da obrazloži sve što je do sada izjavio i šta je radio prethodnih 10 meseci. Možete da mu poručite da sam mu to obećao - on i ja", tako najnoviju izjavu epidmiologa i člana Kriznog štaba u vezi sa smrtnošću i zaražavanjem lekara u Srbiji komentariše predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić. To je burna i emotivna reakcija na konstataciju doktora Kona izrečenu u intervjuu za portal Nova.rs:

"Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza"

Kon je u razgovoru za Nova.rs istakao da se problemu preminulih lekara treba temeljno posvetiti. Izneo je i niz okolnosti i detalja koje treba proanalizirati i utvrditi.

“Strašne stvari. Odgovaraće, sigurno, ne samo za živote lekara, odgovaraće za živote svih građana Srbije. Ova smrtnost je morala da bude manja i u opštoj populaciji i među lekarima. Setite se samo slučaja stomatologa koji je optužen da se zarazio van radnog mesta, pokrajinski sekretar Zoran Gojković ga je lično optužio, a nakon toga se ispostavilo da je taj kolega zaražen na poslu. Niko se za to nije izvinio”, podseća nas Panić, kojeg je izjava doktora Kona očigledno uznemirila i potresla.

“Doktru Konu da bude jasno, da sedi sa ljudima koji su najverovatnije, a dokazaće se to, učinili teško krivično delo ugrožavanja zdravlja i života građana Srbije, time što su lažiranim podacima dovodili u zabludu epidemiologe i sve lekare u Kriznom štabu. Doktor ko učestvuje u tom zločinu i sada mi je drago da su Marinika Tepić i advokat Todorić i njega uvrstili u one protiv kojih je podneta krivična prijava. Mi u Sindikatu lekara i farmaceuta ćemo razmotriti da naša prijava, koja će vrlo verovatno biti podneta, bude značajno opširnija i sa značajno više podataka o tome šta su gospoda u Kriznom štabu uradila”, kaže Panić.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta nastavlja u oštrom i emotivnom tonu.

“U Kriznom štabu nemaju pojma o medicini. Slobodno me citirajte, da me tuže, da izađemo na sud, da dokažem da njihove diplome nisu validne. Ako su svoju diplomu smisleno stavili u službu zle politike, onda su šest puta odgovorniji, nego u slučaju da ne znaju medicinu. Jedno od ta dva je činjenica, treći razlog za ovo što rade ne postoji. Sram da ih bude”, poručuje Panić.

On doktora Kona naziva i “oruđem vlasti” i “izdajnikom medicinske struke”.

Ceo intervju pročitajte na portalu Nova.rs

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.