Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pašćete u nesvest kada vidite koliko košta 1 kg trešanja u prodavnici - | K-013 Portal

Pašćete u nesvest kada vidite koliko košta 1 kg trešanja u prodavnici

tresnje, koliko kostaju tresnje, cena tresanja

Trešnje su, uz jagode, omiljeno prolećno voće mnogih. Ali, sve ih ređe jedemo je je poslednjih godina jer zbog astronomskih cena na pijacama i prodavnicama od kojih skoro pa padamo u nesvest.

Prvi maj je pred vratima, ali čini se da će sezona domaćih trešanja ove godine zakasniti, a one uvozne retko ko će moći da kupi. Jer u jednoj prodavnici u Beogradu koštaju neverovatnih 4.300 dinara za kilogram.

„Ovo su trešnje iz Čilea i ova cena koju vidite je minimalna u odnosu na to kolika je nabavna“, objasnio je za Blic vlasnik prodavnice u kojoj se prodaju ove, kako mnogi kažu, „zlata vredne“ trešnje.

Dodaje i da se kupci šokiraju kada vide cenu, ali ima onih koji ih kupuju, doduše na komad, pa za jednu trešnjicu daju oko 45 dinara.

„Hoće ljudi da probaju, valjda da ih želja mine. Do sada sam najviše prodao 200 grama, dakle, šaka trešanja za 860 dinara“, kaže vlasnik.

Što se domaćih trešanja tiče, očekuje se da se na pijace i u piljare stignu sredinom maja, ali pošto baš i nije bilo mnogo sunca, pitanje je da li će ih biti i tada, a svi se nadaju da će im i cena biti mnogo razumnija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.