Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Petar Božović na izjavu Mihajlovićeve: Zabole me za laptopove, hoću čistu zemlju - | K-013 Portal

Petar Božović na izjavu Mihajlovićeve: Zabole me za laptopove, hoću čistu zemlju

petar bozovic, petar bozovic oko magazin, rio tinto

Gostovanje slavnog glumca Petra Božovića u emisiji "OKO Magazin" na RTS izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, povodom njegovih izjava o Rio Tintu.

Pre više od četiri decenije, kao mlad glumac, rekao je da može da igra samo onda ako oseća da učestvuje u nečemu što znači. Od tada do danas, sve u čemu je igrao nešto znači u našoj kulturi. Bio je Nikola Tesla, ekranizovao je Njegošev „Gorski vijenac“, nastupao na skoro svim scenama beogradskih pozorišta, a ko voli monodramu pamti njegova tumačenja stihova Matije Bećkovića, podseća Nova.rs.

Božović je angažovan za zaštitu prirode u Srbiji, ali ne politički i ideološki.

„Evo sad ova borba protiv nesrećnog litijuma… Pa to je zlo. Ne moram ja to da kažem, postoje svedočanstva, i to strašna svedočanstva na zemljinoj kugli šta su uradili ti Riotinti. Pa uzmite Gvineju, oni dođu, raskrče… Narod se pobuni, oni naravno potplate svoje, imaju svoju privatnu vojsku i izbije građanski rat. Evo, šta su uradili sa Madagaskarom. To divno ostrvo otcepilo se od Afrike i na njemu ostalo životinje, biljke… Sad se sve to ruši, uništava… Glad, beda, jad. Uništi se zemlja, a kad se zemlja uništi, onda ti ne treba ništa više. Ne treba mi nikakva dokumenta koja će oni doći, ovi naši foliranti. Što kaže ova gospođa Mihajlović: „Onda bacite ove telefone i laptopove“. Ma zabole me, bre, za laptop i ovo, hoću zemlja da mi bude čista za budućnost naše dece, bre. Ej, šta je vama? Hoćete da uništite Drinu, Zasavicu. Tamo se pojavio dabar posle 15 godina“, ispričao je, između ostalog, slavni glumac, prenosi Nova.rs.

Potom je odgovorio na pitanje da li razmišlja da neko može da ga svrsta u političku opciju ili ga baš briga za to, odgovorio je: Ma, to su stara sredstva, već se pojavilo „strani plaćenici“. Pa cela Srbija je „strani plaćenik“. Ovaj protektorat gde mi živimo, da li neko treba da mi plati da idem da se borim za svoju zemlju čistote? Svaki pokušaj unutar tog pokreta bio bi katastrofalan da se tu uopšte politizira. Jedina politika je da spasimo Srbiju da nam je ne zagade i spasivo vodu i našu decu. Ništa drugo. Malo li je?“



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.