Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PLANIRATE NA ODMOR? Evo kakvo je stanje na GRANIČNIM PRELAZIMA i gde su trenutno GUŽVE - | K-013 Portal

PLANIRATE NA ODMOR? Evo kakvo je stanje na GRANIČNIM PRELAZIMA i gde su trenutno GUŽVE

Na izlazu iz zemlje, na Horgošu, formirana je kolona vozila duga dva kilometra, putnici do naše granice čekaju oko dva sata.

Međutim, da bi stigli do mađarskog prelaza Reske, vozila se u međuprostoru između dve granice zadržavaju najmanje još 120 minuta. Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, policijska i carinska kontrola obavlja se u pet ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta.

Da bi ušli u Srbiju, na graničnom prelazu Tompa - Kelebija putnički automobili čekaju oko dva sata na prelazak granice.

Na integrisanim mađarsko-srpskim graničnim prelazima Reske-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi koji rade od 7 do 19 časova, na ulazu u Srbiju čeka se oko dva sata.

Da bi se izašlo iz Srbije, na Bačkim Vinogradima treba oko 120 minuta.

Na GP Batrovci sa Hrvatskom na ulazu Srbiju beleži se veći broj vozila i čekanje od oko sat vremena, dok se na GP Šid vreme prolaska često menja, pa AMSS preporučuje korišćenje alternativnih prelaza kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin.

Ka Crnoj Gori na GP Gostun zadržavanja su oko 45 minuta, pa u satima pojačanog saobraćaja preporučuju se GP Jabuka ili Mehov Krš.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom čeka se oko 150 minuta na izlazu iz zemlje, dok su zadržavanja na GP Preševo sa Makedonijom trenutno oko pola sata.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.