Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počelo onlajn prijavljivanje prvaka, termini od 1. aprila - | K-013 Portal

Počelo onlajn prijavljivanje prvaka, termini od 1. aprila

onlajn upis djaka prvaka

Prijavljivanje za upis učenika u prvi razred osnovne škole počelo je danas na portalu eUprava, a roditeljima budućih prvaka na raspolaganju su termini za upis od 1. aprila.

Onlajn sistem za prijavu đaka u prvi razred ove godine je unapređen tako da roditelji elektronski pribavljaju i uverenje o lekarskom pregledu deteta i potvrdu o završenom predškolskom obrazovanju.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je ukazao da roditelji budućih prvaka uz nekoliko klikova mogu da zakažu termin za upis, odnosno za testiranje dece i naglasio da im, osim lične karte, nisu potrebna druga dokumenta niti papiri.

Jovanović je naveo da je ta elektronska usluga dostupna na srpskom jeziku, kao i na jezicima nacionalnih manjina, a da roditelji mogu da biraju termine od prvog aprila do kraja maja.

''Poseta ovoj školi ima dvostruku simboliku, pre svega kao najava velikog broja elektronskih usluga koje ćemo ove godine pružiti roditeljima učenika i zaposlenima u prosveti, ali i zato što su ovde nastali prvi online časovi zahvaljujući kojima đaci nisu izgubili nijedan dan nastave tokom epidemije'', rekao je Jovanović.

Za prijavu deteta za upis u prvi razred roditelji pristupaju portalu eUprava, a ukoliko nisu registrovani korisnici, potrebno je da otvore svoj nalog.

Nakon toga u odeljku usluge biraju polje ''obrazovanje'' gde se nalazi opcija ''zakažite termin'' i biraju jedan od ponuđenih termina, a zatim popunjavaju obavezna polja unoseći lične podatke o roditelju i detetu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.