Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Podneta krivična prijava protiv Linglonga zbog izgradnje fabrike guma bez dozvole - | K-013 Portal

Podneta krivična prijava protiv Linglonga zbog izgradnje fabrike guma bez dozvole

fabrika linglong zrenjanin

Građanski preokret iz Zrenjanina podneo je danas krivičnu prijavu protiv odgovornog lica kineske kompanije Linglong.

Prijava je podneta zbog, kako su naveli, izgradnje fabrike automobilskih guma u tom gradu bez građevinske dozvole.

Takođe, prijava je podneta protiv odgovornog lica izvođača radova "China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction".

Kako su naveli, građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj utvrdio je da je Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole.



"Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu. Prva stranica tog dokumenta pojavila se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama, a sada je utvrđena njegova autentičnost. Iz dokumenta je vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27. aprila 2021. godine doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata", navodi ovo udruženje.

Kako navode, postoji sumnja da se radi o težem obliku krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora.

(Građanski preokret)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.