Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pogledajte crnu listu internet prodavaca: Više od 150 Fejsbuk i 280 Instagram stranica - | K-013 Portal

Pogledajte crnu listu internet prodavaca: Više od 150 Fejsbuk i 280 Instagram stranica

internet prodavnica, lazna internet prodavnica

Internet prodaja poslednjih godina je u punom zamahu, a ni prevare u sajber svetu i u ovakvom vidu šopinga nisu novost.

Postojale su, postoje i postojaće sve dok se odvija internet trgovina i dok ima zainteresovanosti kupaca da robu naručuju preko internet sajtova ili društvenih mreža.

"Poslednjih nekoliko godina, došlo je do značajnog porasta prometa u elektronskoj trgovini. Na rast prometa svakako je uticao i porast broja trgovaca koji se bave internet trgovinom, međutim, nemali je broj onih koji ovakav vid trgovine ne obavljaju u skladu sa zakonima, dobrom trgovinskom praksom, pa čak ni etičkim normama. Rast trgovaca koji posluju 'na crno', posebno je primećen na društvenim mrežama", navodi se na sajtu Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), prenosi bizlife.rs.

NOPS je nastavila sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini. Među ovim trgovcima koje je NOPS evidentirao, najviše je onih koji se bave prodajom obuće, odeće, parfema, suplemenata i dodataka ishrani.

Na crnoj listi se nalazi više od 150 Fejsbuk stranica, kao i više od 280 Instagram profila.

Spisak crne liste internet trgovaca koju je sastavio NOPS možete da pogledate na OVOM LINKU.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.