Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poreska uprava: Kad se izdaje fiskalni račun za ekskurzije? - | K-013 Portal

Poreska uprava: Kad se izdaje fiskalni račun za ekskurzije?

fiskalni racun, ekskurzija

Turistička agencija koja organizuje putovanje, dužna je da svakom građaninu (fizičkom licu) sa kojim ima zaključen ugovor o organizovanju putovanja, izda fiskalni račun, objavila je Poreska uprava. To se odnosi i na roditelje koji direktno sa turističkom agencijom sklope ugovor o putovanju odnosno organizovanju đačke ekskurzije.

Ukoliko je ugovor sklopljen sa školom, a ne roditeljima, u tom slučaju se ne izdaje fiskalni račun. Agencija je u obavezi da školi izda fakturu u skladu sa zakonom koji uređuje oblast izdavanja faktura, objavila je Poreska uprava.

Turistička agencija može da izda fiskalni račun na dan kada je korisnik usluge dobio od turističke agencije dokument o pravu da krene na ekskurziju, odnosno kada dobije vaučer pre polaska na putovanje, a najkasnije na dan kada je završena ekskurzija, prema programu putovanja.

Korisnici usluga mogu da plate putovanje gotovinom, čekovima, platnim karticama i slično. Važno je samo da u tom slučaju na fiskalnom računu budu posebno iskazani iznosi po pojedinačnim načinima plaćanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.