Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poreska uprava: Neizdavanje računa sada možete da prijavite i preko nove aplikacije - | K-013 Portal

Poreska uprava: Neizdavanje računa sada možete da prijavite i preko nove aplikacije

poreski alarm, neizdavanje racuna, urpava poreza

Ako fiskalni račun nije ispravan ili ako nije izdat račun prilikom kupovine, kupci mogu podneti prijavu o nepravilnosti u poslovanju firme, pisanim putem ili pozivanjem kontakt centra Poreske uprave.

Takođe, to može učiniti i preko besplatne mobilne aplikacije Poreski alarm, saopštila je Poreska uprava, prenosi Nova ekonomija.
 
 
"Preko aplikacije Poreski alarm građani mogu jednostavno i lako da podnesu prijavu o uočenoj nepravilnosti. Podnošenje prijave putem ove aplikacije je jednostavno i to unošenjem osnovnih podataka o firmi koja je prekršila propis, uz mogućnost dostavljanja slike i određivanja adrese objekta", navodi Poreska uprava.
 
Korišćenjem aplikacije Poreski alarm građani doprinose smanjenju sive ekonomije, kako saopštava Poreska uprava, i povećanju stepena dobrovoljnog poštovanja propisa. Prednost ove aplikacije je mogućnost bržeg i efikasnijeg podnošenja prijave i to odmah nakon što je nepravilnost uočena.
 
Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez. Promet preko nove fiskalne kase evidentira se odmah u sistemu Poreske uprave. Fiskalni račun sadrži QR kod.
 
Građani mogu skeniranjem tog koda na fiskalnim računima da provere ispravnost računa koji im je izdat. U slučaju da je račun ispravan građani dobijaju poruku da je račun proveren kojom se zapravo potvrđuje da je promet evidentiran u sistemu Poreske uprave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.