Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Postignut dogovor: Pijačari ipak neće morati od 1. maja da imaju fiskalne kase - | K-013 Portal

Postignut dogovor: Pijačari ipak neće morati od 1. maja da imaju fiskalne kase

pijaca, pijacari, fiskalna kasa

Predstavnici pijačnih prodavaca posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo planirano.

Oni su, javlja N1, nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.

"U mesecima ispred nas radićemo prvenstveno na nalaženju rešenja problema pijačnih radnika", rekli su prodavci, prenosi N1.

Kažu i da je veliki rad pred njima i da su daleko "od finalnog rešenja".

"Detalje ćete čuti od ministra. Sastanke ćemo imati već sledeće nedelje. Trebaće meseci rada", kažu i dodaju da će pomoći državi da ispoštuje sistem poreza na pijacama na neki način.

Timovi će ubuduće razgovarati sa Ministarstvom finansija, a ne zna se kada će biti održan sledeći sastanak.

Jedini i glavni zahtev pijačnih prodavaca je da se izuzmu iz sistema fiskalizacije koji bi trebalo da zaživi od 1. maja i prema kojem bi svi prodavci, osim poljoprivrednih (sa registrovanim gazdinstvom), imali fiskalne kase i tako naplaćivali ono što prodaju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.