Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poverenica: Moramo da podnesemo i kada nam EU konstatuje da nešto nismo dobro uradili - | K-013 Portal

Poverenica: Moramo da podnesemo i kada nam EU konstatuje da nešto nismo dobro uradili

brankica jankovic, poverenik, srbija

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da razume negativan odnos građana po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i istakla da taj odnosi mora zajednički da se popravlja.

„Ne možemo iz Evrope da uzimamo samo ono što nam se sviđa, već moramo da podnesemo i kada nam se u izveštaju konstatuje da nešto nije dobro urađeno, da treba da popravimo. Ne možemo smo da uživamo ekonomske i socijalne dobrobiti, već da se koncentrišemo i na ono što nije dobro i da to prihvatimo“, rekla je Janković za Radio-televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, svako novo proširenje u Evropskoj uniji donelo i neke dobre stvari, ali i unosilo krize.

„Zato i razumem da je EU sada oprezna kada je u pitanju novo članstvo. Sa druge strane, to kod naših građana, videli smo poslednje istraživanje, stvara odbojnost i zato smo imali pad poverenja u EU“, kazala je poverenica.

Ona je istakla da je Srbija na migrantsku krizu 2015. godine odgovorila mnogo bolje od većine država i pokazala lice humanosti i solidarnosti, odnosno „svoje najbolje evropsko lice“.

Ocenila je da je Srbija upravo time, kao i mnogo puta pre toga, pokazala da može da budemo deo rešenja, da budemo kredibilna članica EU.

Dodala je da se povereniku za zaštitu ravnopravnosti do sada se niko od Rusa i Ukrajinaca koji u Srbiji pokušavaju da nastave život nije obratio da je imao problem.

„Mi ćemo uskoro da ih obiđemo i vidimo da li postoji neki problem i nešto što bi zavređivalo neku preporuku od strane institucije koju vodim“, kazala je ona.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.