Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pre deset godina samoinicijativno bagerom očistio reku od smeća, danas i dalje plaća kazne za to - | K-013 Portal

Pre deset godina samoinicijativno bagerom očistio reku od smeća, danas i dalje plaća kazne za to

miodrag mihajlovic kursumlija, ocistio korito reke toplice

Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije je pre deset godina samoinicijativno očistio korito reke Toplice, a i dan danas za to plaća paprene kazne.

Naime, Mihajlović je izvadio 30 kamiona smeća iz reke, ali je njegova inicijativa okarakterisana kao ugrožavanje životne sredine i kažnjena sa preko 50 sporova i više od milion dinara kazne. Sumanuta birokratija u Srbiji okovala je Miodraga, jer je bez dozvole nadležnih svojim bagerom vadio nekoliko tona otpada, piše Nova.rs.



Kako bi isplatio basnoslovne kazne, ali i poslao ćerku na studije, Miodrag je morao da proda njive i stoku, međutim problemi i dalje traju.

"Dvadeset i sedam puta su me po raznim prijavama policajci privodili zbog ugrožavanja vodnog toka, autohtonih vrsta riba... Dobio sam preko 50 sudskih poziva od sudije za prekršaje na nalog Vodoprivrede, Srbija Voda, opštinskih vlasti", rekao je 2011. godine za B92, između ostalog, Miodrag Mihajlović.

Miodragu su zabranili da čisti Toplicu, ali je on 2012. godine u obližnjem selu Rudare čistio korito reke Kosanice, a pomogli su mu radnici JKP "Toplica" i turističkog preduzeća "Planinka".

Danas, deset godina kasnije, Miodrag se od stresa razboleo. O teškoj situaciji u kojoj se ovaj čovek našao javnost je obavestila Eko straža u objavi na Fejsbuku.

"Stupili smo u kontakt sa familijom, Miodrag se od silnog stresa razboleo, od čega tačno nećemo da spominjemo jer nije u redu prema porodici. Sem bolesti totalno je emotivno potonuo jer je počeo da veruje da je problem u njemu, a ne u sistemu. Verovatno ne razume da postoji još dobrih ljudi. Sa državom i sistemom ćemo se obračunati kasnije, Miodrag ne treba da čeka. Dosta nas je izrazilo želju da, ne da pomogne čoveku, već da mu vrati deo koji je platio za nas", navodi se u objavi uz broj računa:

Miodrag Mihajlović
170001056870600026
UniCredit Banka
Šifra plaćanja vam je 289

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.