Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preminuo Žika Obretković - | K-013 Portal

Preminuo Žika Obretković

preminuo zika obretkovic, zika obretkovic

Ulični svirač Živorad Žika Obretković, koji je javnosti poznat po svojim šarenim modnim kreacijama, preminuo je 23. aprila u domu za starije u Beogradu.

Kako prenosi nova.rs, od Obretkovića, koga Beograđani pamte kao šarenu maskotu glavnog grada, oprostio se njegov prijatelj na Fejsbuku uz fotografiju i emotivnu poruku:

„Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana poste zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću („i sa kuče“, kako je govorio)“, napisao je on.

Javnost Srbije Žiku Obretkovića zna kao uličnog svirača, vatrenog govornika, dugogodišnjeg gosta Milovana Ilića Minimaksa na radiju, ali i kandidat za predsednika Srbije. Bio je prepoznatljiv po svojim šarenim, odevnim kombinacijama, ali i pretenoj torbi koju je gotovo uvek nosio sa sobom. Takođe, bio je veliki ljubitelj zelene salate i često je njom ukrašavao svoj izgled, o čemu svedoče i brojne fotografije.

Žika je autor pet objavljenih knjiga pesama, a veliki broj građana oprostio se od Obretkovića na društvenim mrežama. O njemu kažu da je bio „legenda Skadarlije, Knez Mihailove i Trga republike“, ali i da je svojim pričama i sviranjem frule umeo da razveseli i one najtužnije.

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.