Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preuzmite knjigu „Nevidljivi zakon“ o zaštiti potrošača autora Jovana Ristića - | K-013 Portal

Preuzmite knjigu „Nevidljivi zakon“ o zaštiti potrošača autora Jovana Ristića

Nevidljivi zakon, jovan ristic, efektiva

Knjiga "Nevidljivi zakon" autora Jovana Ristića od sada je dostupna za preuzimanje sa interneta.

Svi smo potrošači usluga od opšteg ekonomskog interesa. Za neke, poput struje, vode i grejanja životno smo vezani. Njihovi pružaoci su ekonomski moćni i uticajni na tržištu. Diktiraju pravila ugovornog odnosa povodom krišćenja tih usluga.

Da bi se u tom odnosu uspostavila ravnoteža snaga i interesa, zakonodavac se kroz propise o zaštiti potrošača meša na našoj strani, a poštovanje tih propisa i obezbeđivanje njihove primene sastavni je deo vladavine prava - naročito na sudu u slučaju spora sa pružaocem usluge. Zašto onda potrošači u Srbiji tako često gube sporove, čak i kad su činjenice i propisi ubedljivo na njihovoj strani? Zašto je Zakon o zaštiti potrošača nevidljiv u tim sporovima? Zašto se odlukama lokalne samouprave, uredbama i opštim uslovima telekomunikacionih operatera daje prednost u odnosu na zakone? 

Knjiga "Nevidljivi zakon" pokušava da pruži odgovore na ova pitanja kroz analizu sudske prakse i sudskih presuda, ali i kroz analizu samih propisa i njihovog međusobnog odnosa.

Knjigu u PDF formatu možete skinuti klikom na OVDE.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.