Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prijava za 60 evra od 28. aprila do 15. maja - | K-013 Portal

Prijava za 60 evra od 28. aprila do 15. maja

prijava za 60 evra

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije kovida19 u iznosu od 60 evra.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid19.



"Ovim predlogom zakona uređuje se način na koji će biti napravljen i vođen Privremeni registar punoletnih državljana kojima će biti uplaćena novčana pomoć. Iznos od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, moći će da dobiju državljani Srbije koji su punoletni na dan stupanja na snagu navedenog zakona, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, poseduju važeću ličnu kartu i koji se prijave za uplatu novčane pomoći u skladu sa ovim zakonom", navodi se u saopštenju.

Punoletni građani, kako se dodaje, moći će da se prijavljuju za uplatu novčane pomoći u periodu od 28. aprila do 15. maja ove godine, i to elektronski preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem, preko kontakt centra.

Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija neće morati da se prijavljuju, već će se njima pomoć uplatiti bez podnošenja prijave. Isplate će početi u maju i u novembru, navodi Vlada.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.