Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prijemni za drugi rok upisa na fakultetima u drugom upisnom roku - | K-013 Portal

Prijemni za drugi rok upisa na fakultetima u drugom upisnom roku

Beogradski univerzitet, polaganje ispita, drugi upisni rok

Danas i sutra polažu se prijemni ispiti za drugi rok upisa na fakultetima Beogradskog univerziteta, u skladu sa rasporedom fakulteta na kojima je ostalo slobodnih mesta.

Za buduće brucoše koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu na najstarijem univerzitetu u Srbiji ostalo je oko 3.000 slobodnih mesta - budžetskih i samofinansirajućih.

Rektorka Univerziteta Ivanka Popović rekla je prošle nedelje za Tanjug da je ostalo slobodno oko 1.200 budžetskih mesta i oko 1.800 samofinasirajućih.

Najviše slobodnih budžetskih mesta ostalo je na Poljoprivrednom, Rudarsko- geološkom, Filološkom i Matematičkom fakultetu.

Ona je navela da fakulteti poštuju sve preporuke Kriznog štaba, da su dobro organizovani, poštuju preporučene mere kako bi se sprečilo širenje virusa korona, te da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Radivoje Mitrović rekao je za Tanjug da je dokumentacija za drugi upisni rok na tom fakultetetu mogla da se preda juče i danas, dok je prijemni zakazan za sutra.

U drugom upisnom roku na Mašinskom fakultetu u Beogradu je na 14 slobodnih mesta u statusu samofinansirajućih studenata konkurisao 21 kandidat .

Na studijski program Mašinsko inženjerstvo želju je iskazalo 17 kandidata.

Na drugom studijskom programu- Informacione tehnologije u mašinstvu konkurisalo je pet kandidata, navodi Mitrović.

Prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Bojan Milisavljević rekao je da će prijemni ispit na tom fakultetu biti održan u subotu i da je do sada stiglo 80 prijava.

Kako kaže, imaju 207 slobodnih samofinansirajućih mesta i sva je prilika da ona neće biti popunjena.

Rang lista će biti objavljena iduće nedelje, a odmah potom i upis budući da je rok za to 16. septembar.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.