Prikaz naoružanja i vojne opreme na Ušću, evo čega će sve biti
prika naoruzanja, vojska srbije

Prikaz naoružanja i vojne opreme na Ušću, evo čega će sve biti

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembra 2021. godine, od 8 časova, organizovaće prikaz naoružanja i vojne opreme na beogradskom Ušću.

Posetioci će biti u prilici da vide više od 130 borbenih i neborbenih sistema, kao i brojno naoružanje i vojnu opremu. Biće izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema „Nora“ i „Oganj“, PVO sistema „PASARS“, borbenih oklopnih vozila „Lazar“ i „Miloš“, kao i na aktuelnim projetima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioći će moći da se opobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova.

U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata.Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.