Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Produžava se školska godina za nekoliko dana - | K-013 Portal

Produžava se školska godina za nekoliko dana

produžava se školska godina

Osim ranijeg završetka prvog polugodišta i jedinstvenog zimskog raspusta za sve učenike u Srbiji, izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada Ministarstva prosvete produženo je trajanje školske godine za nekoliko dana, piše list Danas.

Kako je bilo i najavljeno, za sve učenike u zemlji prvo polugodište se završava 18. decembra, a đaci će na zimskom raspustu biti do 15. januara 2021.

Prema izmenjenom kalendaru Ministarstva prosvete, drugo polugodište počinje 18. januara, a završava se 8. juna za učenike osmog razreda, odnosno 22. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 25. maja, učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna, a svi ostali srednjoškolci se raspuštaju 22. juna.

Izmenama kalendara je pomeren i završni ispit, pa će ga osmaci polagati 23, 24. i 25. juna, dok termini probne male mature ostaju nepomenjeni – 26. i 27. marta.

Novina je i da će srednjoškolci imati dan manje prolećnog raspusta nego što je prethodnim kalendarom Ministarstva prosvete bilo predviđeno.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.