Prošle godine 201 naučnik iz Srbije na usavršavanju u SAD
naucnici iz srbije, usavrsavanje u sad

Prošle godine 201 naučnik iz Srbije na usavršavanju u SAD
montekristo 0507


Broj naučnika iz Srbije u SAD se iz godine u godinu povećava, tako je tokom prošle akademske godine bio za 19 odsto veći nego pre pet godina, pokazuju podaci platforme Erudera.com, koja se bavi istraživanjem podataka o obrazovanju.

Tokom akademske 2019/2020. u SAD se 201 naučnik iz Srbije usavrašavao na nekom od američkih univerziteta, pet godina pre toga bilo ih je 169.

Broj naučnika iz naše zemlje je u SAD varirao poslednjih sedam godina između 167 i 201, što je manje nego iz Mađarske i Rumunije, odakle ih je prošle godine bilo 251, odnosno 238. Broj onih koji se usavršavaju u SAD iz Bugarske bio je 129, Severne Makedonije 29, dok je iz Crne Gode te godine na studije u SAD otišlo devetoro naučnika.

U SAD je prošle godine bilo 123.508 međunarodnih studenata/naučnika, a gotovo polovina njih je iz Indije i Kine, zatim Južne Koreje, Brazila, Kanade, Nemačke. Najviše stranih naučnika odlazilo je da se usavršava na Harvardu, gotovo 5.000 njih, potom slede Stenford, Univerzitet u Kaliforniji, Kolumbija i Berkli.

Tokom protekle akademske godine više od trećine stranih naučnika u SAD specijalizovalo se za fiziku i prirodne nauke, potom inžinjerstvo, 14 odsto biralo je medicinu, dok se 6,5 odsto njih usavršavalo u oblasti matematike i programiranja.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble