Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest podrške doktoru koji štrajkuje glađu u Zemunu - | K-013 Portal

Protest podrške doktoru koji štrajkuje glađu u Zemunu

strajk gladju doktor, zemun

Ispred Doma zdravlja Zemun okupilo se nekoliko desetina zaposlenih kako bi pružili podršku kolegi i doktoru Željku Raniloviću koji već 13. dan štrajkuje glađu.

"Već trinaest dana se ništa ne menja", rekao je Ranilović za N1.

Najavio je tužbu protiv v.d. direktorke Aleksandre Cvetković i naglasio da neće odustati dok ona ne podnese ostavku.

Predsednica Novog sindikata doma zdravlja Vukica Stanković za N1 rekla je da su uz kolegu kao i da će nastaviti sa podrškom i svim pravnim sredstvima.

"U petak je v.d. direktora Aleksandra Cvetković zakazala sastanak uprave, sindikata i svih zaposlenih na službi kućnog lečenja. Tema sastanka bili su neisplaćeni kovid dodaci za zaposlene naše službe, po odluci Vlade iz marta 2020. godine sa stupanjem na snagu 1.4.2020. godine, što je ukupno 20 meseci neisplaćenih dodataka za zaposlene u našoj službi. Kao razlog, navela je grešku u tumačenju odluke Vlade, ko ostvaruje pravo na kovid dodatak i istakla da će svima retroaktivno određenom dinamikom biti isplaćen sav novac. Na sastanku je pokušala da maksimalno iskoristi mene i moj štrajk glađu za svoju ličnu promociju, pa je najavila i nove uniforme, kao i nove EKG aparate za našu službu. Većina njenih doskorašnjih najbližih saradnika, kako na samom sastanku, tako i posle sastanka, mi je prišlo i pružilo podršku, kao i većina kolega sa službe. Danas je došla u moju kancelariju i zamolila me da porazgovaramo nasamo u četiri oka, ali sam to odbio, i rekao da su takve mogućnosti iscrpljene", rekao je Ranilović ranije za N1.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.