Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest studenata u subotu ispred Rektorata Beogradskog univerziteta - | K-013 Portal

Protest studenata u subotu ispred Rektorata Beogradskog univerziteta

protest studenata, beogradski univerzitet, rektorat

Novi protest studenata "Za stadione ima, za studente nema" zakazan za subotu od 18 sati ispred Rektorata, posle kojeg je predvišena protestna šetnja do Ministarstva prosvete .

U saopštenju organizatora protesta se navodi da je ministar prosvete Mladen Šarčević, umesto neformalno najavljenog sastanka sa studentima, naveo niz neistina da fakultet nisu menjali cene školarina.

Organizatori protesta istakli su da je Medicinski fakultet u Novom Sadu povećao školarinu sa 110.000 dinara na 130.000, Fakultet bezbednosti u Beogradu sa 106.900 na 118.200, dok je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu cena boda porasla na 2.018 dinara po bodu, a prijava ispita u poslednjem roku je i dalje 3.500 dinara.

Dok se za studente pronalaze izgovori, država preusmerava sredstva na stadione ili kupuje građane predizbornom podelom 100 evra, a veliki broj privatnika je dobio bespovratnu pomoć, dok mnogo bogatije zemlje poput Nemačke za sva dodeljena sredstva postaju vlasnici udela u privatnim preduzećima, navodi se u saopštenju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.