fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

savo manojlovic, protest

Protest u četvrtak ispred Predsedništva zbog administrativne opstrukcije parlamenta

Direktor kampanje "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je danas da će u četvrtak, 20. januara, u centru Beograd biti organizovan protest.

Protest se organizuje zbog "administrativne opstrukcije" Skupštine Srbije o verifikaciji narodne inicijative, čime bi se omogućilo prikupljanje potpisa za zabranu iskopavanja litijuma.

Manojlović je rekao na konferenciji za novinare da će protest biti organizovan ispred Predsedništva Srbije u 19 časova.
"Predali smo Narodnoj skupštini narodnu incijativu i tražili hitnu verifikaciju, a umesto verifikacije predsednika Republike dobili smo obaveštenje da je (narodna incijativa) dostavljena Odboru", rekao je on.Naveo je i da su kontaktirali taj odbor da su se, kako je istakao, i "ljudi iz Odbora složili da uopšte ne vide razlog zašto je (inicijativa) dostavljena njima".

"Očigledno je da se radi o administratvnoj opstrukciji", rekao je Manojlović koji se novinarima obratio ispred Pionirskog parka.

Prethodno je pokušao da održi konferenciju za novinare na platou ispred Skupštine Srbije, ali nije mogao jer ga je je grupa ljudi, koji se na tom mestu okuplja, neprestano ometala i vređala. Došlo je do i međusobnog guranja jer su neki od okupljenih "ulazili u kadar" snimateljima.

Manojlović je rekao da je njegov skup prijavljen policiji, a potom je prešao ulicu i ispred Pionirskog parka se obratio novinarima.

"Sada smo videli fizičke napade. Sprečavaju nas da slobodno govorimo i upravo i zbog toga, u četvrtak u 19 časova ispred Predsedništva dolazimo da pokažemo da ova Narodna skupština nije skupština kakvu Beograd i Srbija zaslužuju", rekao je on.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.