fbpx
Protesti, Niš, Kragujevac, Kruševac

Protesti i u Nišu, Kragujevcu i KruševcuU više gradova Srbije u toku su protesti građana koji su se okupili nezadovoljnih epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti. Na protestu u Novom Sadu građani su se okupili ispred Gradske kuće, a potom kamenicama razbili prozore na zgradi RTV i ulaz u prostorije SNS-a.

Večeras su se demonstranti okupili i u Kruševcu, Nišu, Kragujevcu.

Na platou ispred Skupštine grada Kragujevca večeras se okupilo oko 1.000 građana koji mirno protestuju zbog najava da će ponovo biti uveden policijski čas.

Na protestu nije bilo nikakvih zahteva i poruka, a građani su duže od dva sata protestvovali skandirajući "Uhapsite Vučića" i druge uvredljive poruke na račun predsednika Srbije.

Demonstranti su povremeno skandirali "Ne damo svetinje" i "Izdali ste Kosovo", a deo okupljenih pevao je pesme o Kosovu.

Ulaz u Skupštinu grada bio je zaključan, a oko zgrade nije bilo uniformisanih pripadnika policije.

Nešto pre 22 sata većina demonstranta se razišla, a na platou ispred Skupštine grada ostalo je nekoliko desetina, uglavnom mlađih ljudi.

Demonstranti i u Nišu

Građani su se večeras okupili i u Nišu - na Trgu i kod Skupštine, da bi se nešto kasnije grupa sa Trga spojila sa okupljenima ispred Skupštine grada, javljaju Južne vesti.

Uzvikuju se parole protiv Aleksandra Vučića, policija je stigla nešto kasnije, a sve veći broj ljudi pristiže ispred niškog parlamenta.

Za sada nema nikakvih incidenata i protest, iako se okuplja sve veći broj ljudi, protiče mirno.

Neki od okupljenih kažu da su došli kako bi pružili podršku demonstrantima u Beogradu, uz pištaljke i trube čuje se skandiranje: Vrati nam Srbiju! Naš neprijatelj nije nevidljiv!

Okupljeni, uzvikujući parole, krenuli su ka sedištu gradonačelnika Niša.

Ispred kabineta gradonačelnika, gde za sada nema policije, čuju se novi povici okupljenih koji prilaze zgradi Hoćemo ostavku! Izađite napolje!

(Tanjug, Fonet)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com