Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije krajem avgusta - | K-013 Portal

Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije krajem avgusta

zamena stolarije, subvencije za stolariju

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je za Prvu televiziju da je svaki korak u realizaciji projekta o povećanju energetske efikanosti transparentan i javno dostupan.

Ona je rekla da očekuje da prvi ugovori sa građanima budu potpisani do kraja avgusta.

„Potpisali smo ugovore sa 67 lokalnih samouprava, koje sada sprovode dalje proceduru. Javni poziv ka kompanijama koje će izvoditi radove i nakon toga poziv za građane. Prvi ugovori bi trebalo da budu potpisani krajem avgusta i da se realizuju do početka grejne sezone. Ovo nije jedini javni poziv, imaćemo nastavak ovog projekta i krajem ove i sledeće godine. Biće nam potrebno oko 100 miliona evra godišnje u naredne dve, tri godine kako bismo na nacionalnom nivou smanjili potrošnju električne i toplotne energije za 40 odsto i da građani dobiju niže račune za više od 20 procenata“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je, govoreći o ugradni solarnih panela ponovila da je procedura maksimalno pojednostavljena.

„Kada se ranije govorilo o tome, svi su mislili da im treba godinu ili dve, sve je bilo komplikovano i skupo. Sada je sve uprošćeno. U četiri koraka se završava sve, bilo da je u pitanju porodična kuća ili stambena zajednica. Potreban je projekat, odobrenje koje izdaje lokalna samouprava, ugovor sa lokalnom distribucijom da ćete proizvoditi energiju za svoje potrebe. I ovaj projekat ćemo ponavljati nekoliko puta u godinama pred nama, a prvi javni poziv biće između prvog i trećeg septembra“, ističe ona.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS