Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PUTEVI SRBIJE: Putarina poskupljuje početkom avgusta - | K-013 Portal

PUTEVI SRBIJE: Putarina poskupljuje početkom avgusta

Putarina SRbija

V.d. direktora "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, izjavio je danas da očekuje da će poskupljenje putarine u iznosu od 12 odsto na srpskim putevima početi da se primenjuje početkom avgusta, nakon usvajanja na vladi.

Osnovni razlog poskupljenja putarine je manjak sredstava za kvalitetno održavanje 16. 221 kilometara puteva, rekao je Drobnjak za RTS.

Ističe da je trenutna visina putarine najniža u regionu, kao i da je plaćanje putarine po kilometru najpravedniji sistem jer se, navodi se u saopštenju ovog preduzeća, plaća onoliko koliko se kilometara pređe.

"Ove godine na srpskim autoputevima očekujemo 60 miliona vozila", izjavio je Drobnjak, dodajući da će prihod od naplate putarine u ovoj godini biti oko 26,883 milijardi dinara.

"Putevi Srbije" tokom građevinske sezone, od aprila do novembra, izvode radove na velikom broju deonica, kaže se u saopštenju, i dodaje da se vodi računa da ti radovi minimalno utiču na usporavanje saobraćaja.

"Do petka će biti završeni svi radovi na autoputu, a zadržavanja ima samo na naplatnim stanicama Nais i Doljevac koje će u roku od godinu dana biti uklonjene", dodao je Drobnjak.

Gradi se Obilaznica oko Beograda i za tri godine, prema njegovim rečima, biće povezani Batajnica i Bubanj Potok.

U toku su, kaže, radovi na izgradnji deonice Surčin-Obrenovac na Koridoru 11, a deonica autoputa E-70 Batrovci-Kuzmin u dužini od 22 kilometara radiće se po završetku turističke sezone.

Putari rade i na deonicama državnih puteva Brza Palanka - Kladovo, Svođa - Vlasotince, Pakovraća - Užice,Užice - Bela Zemlja, Irig - Ruma, Sjenica - Prijepolje, Lebane - Bojnik, Lebane - Medveđa, Smederevska Palanka - Velika Plana, Majdanpek - Kučevo, Bor - Zaječara, a saobraćajnica kod Leskovca počeće da se radi po završetku procedure odabira izvođača oko 20. avgusta.

"Trenutno se radovi obavljaju na preko 500 kilometara državnih puteva i preko 100 kilometara lokalnih puteva", naglasio je Drobnjak .

Drobnjak je dodao, da kada je Moravski koridor u pitanju, da su urađeni projekti za deonice Pojate - Kruševac 27 kilometara i Preljina - Adrani (Kraljevo) 30 kilometara i da na tim deonicama mogu da počnu radovi, a da će vrlo brzo biti gotov projekat i za preostali deo od 51-52 kilometra od Kruševca do Kraljeva.

Drobnjak je istakao i da država zajedno sa Svetskom bankom ulaže 40 miliona dolara za proširenje graničnih prelaza, a u cilju smanjenja gužvi.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

pena party jul 2024 big pancevo 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city