Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radovanović: Za 20 dana se može smanjiti epidemija ali uz striktno poštovanje mera - | K-013 Portal

Radovanović: Za 20 dana se može smanjiti epidemija ali uz striktno poštovanje mera

Zoran Radovanović, Radovanović

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da nije nemoguće za 20 dana preokrenuti situaciju sa korona virusom ako se "ili uvedu najrestriktivnije mere, ili u potpunosti poštuju propisane", ali je izrazio sumnju da će se to u Srbiji i dogoditi.

Radovanović je za agenciju Beta rekao da taj scenario nije mnogo verovatan, jer se mere ne poštuju striktno jer je krizni štab prokockao poverenje gradjana".

"Ukoliko krizni štab uspe da povrati poverenje, ako iznesu prave podatke o zaraženima, ako priznaju da su lagali u političke svrhe i kažu da će od sada raditi u interesu gradjana, i ako im gradjani poveruju i počnu da striktno poštuju mere, situacija se može znatno poboljšati za tri do četiri nedelje", ocenio je Radovanović i dodao da je on lično skeptičan da će se to desiti.

Smatra da su nadležni prokockali šansu da se Srbija relativno dobro izbori sa koronom, onog trenutka kada su za potrebe predizborne kampanje ukinuli sve mere, te da je sada teško restriktivne mere uvesti ponovo.

"Suština je da su zbog izbora pustili da se virus ponovo razmahne, i da je sada teže sprovesti mere" rekao je Radovanović i naveo primer da neki lokalni funkcioneri i danas pružaju loš primer gradjanima tako što objavljuju fotografije sa gradskih slava, a na kojima se vidi da samo jedan sveštenik nosi zaštitinu masku.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je siguran da će u sledećih 20 dana virus korona biti savladan u Srbiji.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.