Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RFZO: Vantelesna ponovo o trošku države od 1. septembra - | K-013 Portal

RFZO: Vantelesna ponovo o trošku države od 1. septembra

RFZO, vantelsna oplodnja

Komisije za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO), trebalo bi, posle mesec dana pauze zbog pogoršanja epidemiološke situacije, da od 17. avgusta nastave sa radom, a klinike da počnu da sprovode postupke vantelesne oplodnje o trošku države najkasnije od 1. septembra.

To je preporuka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Republičke stručne komisiji za BMPO. Uputstvom koje je RFZO dostavila zdravstvenim ustanovama, omogućuje se vantelesna oplodnja na teret zdravstvenog osiguranja ženama koje su u vreme prekida rada komisija napunile 43 godine, i one bi trebalo komisiji da se jave u roku od 30 dana po početku rada.

Produžen je rok važenja rezultata svih analiza za tri meseca, i to za osiguranike koji u narednih mesec dana od započinjanja rada komisija budu imali zakazan pregled.

Iz RFZO je saopšteno da će sve komisije u predloženom roku početi da rade, osim one u KC Kragujevac, koja će zbog epidemije početi da radi od 1. septembra.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS