Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rio Tinto: Naše obezbeđenje u dolini Jadra patrolira u skladu sa zakonom - | K-013 Portal

Rio Tinto: Naše obezbeđenje u dolini Jadra patrolira u skladu sa zakonom

rio tinto, rio tinto obezbedjenje

Kompanija Rio Tinto je saopštila da obezbeđenje koje čuva njenu imovinu u dolini Jadra, gde istražuje nalazište jadarita, radi u skladu sa propisima.

Kompanija je reagovala na zahteve udruženja građana da povuče obezbeđenje koje, po njihovim navodima, "patrolira seoskim putevima u dolini Jadra" kako bi se sprečilo dalje širenje sukoba.

"Obezbeđenje je angažovano da sprovodi aktivnosti u potpunosti u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju koji predviđa kako način obezbeđenja privatne imovine tako i kretanje u određeno vreme između više međusobno razdvojenih mesta/objekata (patroliranje)", navodi se u saopštenju Rio Tinta.

Kako je objašnjeno, kretanje ograničenim (malim) brzinama je zahtev kompanije Rio Tinto "kako se ne bi uznemiravali meštani i kako bi se očuvali ionako već dotrajali ili neasfaltirani seoski putevi".

Kompanija Rio Tinto je istakla da već 20 godina posluje u Srbiji, poštujući sve njene propise.

"Protiv Rio Tinta i projekta Jadar mesecima se vodi bespoštedna kampanja zasnovana na konstantnom ponavljanju dezinformacija i najgorih scenarija koji nisu utemeljeni na činjenicama, već su proizvod proizvoljne interpretacije njihovih autora. Rezultat te kampanje je i jučerašnji napad na zaposlene Rio Tinta i partnerskih kompanija koji rade na projektu Jadar", navodi se u kompanijskom saopštenju.

Rio Tinto, kako je ukazano, od meštana dobrovoljno otkupljuje zemljište i objekte.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.