Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ristić: Uprava Univerziteta u Beogradu iniciraće formiranje odbora za zaštitu životne sredine - | K-013 Portal

Ristić: Uprava Univerziteta u Beogradu iniciraće formiranje odbora za zaštitu životne sredine

Ratko Ristic, projekat jadar

Uprava Univerziteta u Beogradu iniciraće formiranje odbora za životnu sredinu koji će razmatrati i problematiku vezanu za projekat Jadar, rekao je prorektor Ratko Ristić.

Ristić je za Nova.rs rekao da neki od profesora rade na projektima koje je naručila ćerka-firma Rio Tinta, a da se neki eksplicitno protive tom projektu.

„Sad imate situaciju da odredjen broj fakulteta i profesora Univerziteta u Beogradu radi na projektima koji su naručeni od Rio Save, firme ćerke Rio Tinta. Oni to rade u skladu sa našim zakonima“, rekao je on i dodao da se s druge strane „puno profesora istog tog Univerziteta eksplicitno protive realizaciji pomenutog projekta“.

Rekao je da će nova uprava Univerziteta u Beogradu, koja je stupila na dužnost 1. oktobra, inicirati formiranje jednog odbora Univerziteta u Beogradu za životnu sredinu koji će upravo razmatrati tu problematiku i koji će zauzimati odredjene stavove, a izrazio je nadu da će se „to desiti ubrzo“.

„Onda ćete moći da čujete zvanične stavove Univerziteta“, dodao je on.

Naveo je da je Univerzitet u Beogradu sastavljen od 31 fakulteta i 11 instituta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.