Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ružić: Nova školska godina zavisi od vakcinacije - | K-013 Portal

Ružić: Nova školska godina zavisi od vakcinacije

branko ruzic, ministar prosvete, pocetak skolske godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će način nastave od 1. septembra zavisiti od preporuka Kriznog štaba.

On je poručio da bez vakcinacije na zadovoljavajućem nivou možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno.

Ružić je kazao da je Ministarstvo spremno za sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.

"Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku", pojasnio je Ružić.

Nada se, i zbog prosvetnih radnika, ali pre svega zbog dece, zbog procesa sticanja znanja, da će školska godina biti organizovana na regularan način.

Međutim, kako kaže, to će zavisiti i od procesa vakcinacije u našoj zemlji.

Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije.

"Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima", kazao je Ružić.

Još jednom je pozvao sve, a naročito predstavnike mlađe populacije od 17 do 35 godina, da se što pre vakcinišu i da na toj način pokažu odgovornost prema mlađima, ali i starijima i onima koji rade u prosvetnom sistemu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city