Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šarčević: Ne razmišljamo o odlaganju početka školske godine - | K-013 Portal

Šarčević: Ne razmišljamo o odlaganju početka školske godine

bivši ministar, Mladen Šarčević, Šarčević

Za razliku od Crne Gore, koja je pomerila početak školske godine za oktobar, u Srbiji se ne razmišlja o tome, izjavio je bivši ministar prosvete Mladen Šarčević, navodeći da Srbija, za razliku od Crne Gore, ima "sve kompletno i kao onlajn varijantu".

"Imamo šest platformi, imamo snimljene materijale za ceo mesec i to se sukcesivno radi. Za ne daj bože, u slučaju širenja zaraze, mi možemo parcijalno da isključimo regiju po regiju, i tu opciju imamo", rekao je Šarčević za Nova.rs.

Šarčević ističe da je epidemiološka situacija u Srbiji sada povoljna, dok je u Crnoj Gori "četiri, ako ne i pet puta lošija od Srbije".



"Ovde uvek kada prođe 10-15 dana mogu stvari da se promene. Zato sam ja rekao da imamo više modela. U dogovoru smo i sa Kriznim štabom", naveo je Šarčević.

On tvrdi i da deca mogu da budu sigurnija ukoliko su u školi i pod nadzorom.

"Ako gledate dete koje se igra u dvorištu ili ispred zgrade, ono niti ima masku, niti ga neko kontroliše. Ako dođe u ustanovu, pod maskom i sve vreme je pod nadzorom pedagoga, ono je čak u tom delu dana zaštićenije nego što je možda kada je kod kuće. Srbija za sada ima povoljnu epidemiološku situaciju i mi razmišljamo da za sada ništa ne menjamo od onoga što smo izložili javnosti", kaže bivši ministar.

On dodaje da postoji uvek mogućnost da se pređe na onlajn model, ako se situacija promeni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.