Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šekler: Antivakseri koji su se vakcinisali da kažu zašto su promenili mišljenje - | K-013 Portal

Šekler: Antivakseri koji su se vakcinisali da kažu zašto su promenili mišljenje

antivakseri, antivakser, milanko sekler, vakcinisanje

Virusolog i imunolog Milanko Šekler kaže za N1 da poziva antivaksere koji su promenili svoje mišljenje i vakcinisali se da kažu zbog čega su to učinili.

"Pristalica sam edukacije, ponavljanja informacija, razjašnjavanja činjenica. Znanje je moć, a neznanje nadmoć. Ako se plasira znanje, onda će ono da 'spusti' to neznanje. Ja se nikad ne bih vakcinisao ako mislim da je vakcina štetna, ne bih to uradio ni za hiljadu ni za 10 hiljada evra", rekao je on.



Komentarišući najavljivanje popuštanje epidemioloških mera, kaže da on pripada najtvrđoj liniji.

"Ja sam pristalica da bi mere prvo trebalo da donesu konkretne rezultate. Najavljuje se od 8. maja da će mere biti relaksirane, da će ugostiteljski objekti biti otvoreni unutra, ja sam predlagao da se kamere objekata okrenu ka unutra i da se vidi broj ljudi za stolovima i da mogu trajno da vas zatvore ako se to ne poštuje. Kada bi se poštovale mere, onda ne bi bilo problema. Kad je reč o baštama, UV zračenje je efikasno protiv virus akorona, potrebno je da bude potpuno sunčan dan, kad je od 8-10 UV zračenje smanjuje koncentraciju virusa. Ja sam pristalica što više aktivnosti napolju, koristiti dobrobiti sunca, na taj način se pokreće imunosistem, posebno posle zime kada je imunitet oslabljen", objašnjava Šekler za N1.

Smatr da će virus korona biti sezonski virus, ako ga "stisnemo" vakcinacijom da ne može tek tako da prelazi sa čoveka na čoveka.

"Kada virus ima problem da prelazi, on će pokušati da mutira, ali će u tom prilagođavanju gubiti svoju snagu. Rešenje za ovo je ravnoteža, malo se mi prilagođavamo virusu, pa on nama, vakcinom smo se malo okuražili, sada je ta borba 'klinč'", kaže Šekler.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.