Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sindikat radnika pošte Sloga traži povećanje zarada - | K-013 Portal

Sindikat radnika pošte Sloga traži povećanje zarada

sintikat radnika poste sloga

Sindikat radnika pošte "Sloga" danas je ukazao da su zarade u javnom preduzeća Pošta Srbije ispod republičkog proseka i zatražio da budu povećane 30 odsto.

Taj sindikat traži i hitnu isplatu solidarne pomoći u skladu s Kolektivnim ugovorom za sve radnike koji imaju platu manju od 50.000 dinara, kao i da se svim zaposlenima kojima su istekli ili ističu ugovori na određeno vreme prevedu u radni status na neodređeno i da se na sva sistematizovana radna mesta angažuju zaposleni po ugovoru o radu na privremeno povremenim poslovima.

Takođe je zatraženo da se obezbedi optimalan broj radnika na tehnološkim radnim mestima i da se stavi van snage aneks ugovora njihovog kolege Zorana Pavlovića, koji je, kako je navedeno, "zbog sindikalnog rada i predhodno organizovanih protesta nakon 26 godina bez mrlje u karijeri kažnjen premeštanjem".

U saopštenju sindikata "Sloga" je navedeno da su radnici Pošte Srbije održali protest ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu, na kojem su poručili da neće odustati od zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja svih poštanskih radnika.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović je pozvao vršioca dužnosti direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da razgovara sa predstavnicima radnika i poručio da neće dozvoliti nezakonite premeštaje sindikalaca samo zato jer su se tražili veća prava za sve radnike.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.