Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloga: Ćutin poziv na jednosatnu obustavu rada neodgovoran - | K-013 Portal
zeljko veselinovic, sindikat sloga, gradjanska neposlusnosts

Sloga: Ćutin poziv na jednosatnu obustavu rada neodgovoran


Najava Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka da će pozvati sve građane Srbije na jednočasovnu obustavu rada je olak i neodgovoran potez koji može rezultirati otkazima i rasipanjem energije radnika za neki budući generalni štrajk koji će se konkretno ticati njihovog života i egzistencije, ocenjuju iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

„Smatramo da je borba za životnu sredinu i zdravo okruženje od izuzetne važnosti za celu Srbiju i narod. Zdrava i čista voda,vazduh i zemlja nemaju cenu, ali te probleme ne treba mešati sa obustavom rada, jer te dve stvari nemaju nikakve veze. Po zakonu Srbije isključivo sindikat ima pravo i mogućnost da organizuje i pozove na štrajk“, navodi u pisanoj izjavi predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

On ističe da je generalni štrajk pod ovakvim uslovima i neorganizovan je praktično nemoguć, a da ne ostavi ozbiljne posledice po sve one koji budu prihvatili poziv da učestvuju u obustavi rada, jer ih poslodavci mogu sasvim opravdano ostaviti na ulici.

„Štrajk ili obustava rada su poslednje i najjače oruđe radnika i svako pozivanje na “ad hok” štrajkove su neodgovorne i idu u korist isključivo onima protiv kojih treba štrajk organizovati“, naveo je Veselinović.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.