Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sloga: Jačati socijalni i materijalni status zaposlenih u medijima - | K-013 Portal

Sloga: Jačati socijalni i materijalni status zaposlenih u medijima

sindikat sloga, srbija

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su danas, na Svetski dan medija, sve vlasnike medija u Srbiji da u okviru svojih mogućnosti jačaju socijalni i materijalni status zaposlenih i omoguće im sindikalno organizovanje u tim medijskim kućama.

„Istovremeno smo zabrinuti što je novinarstvo u Srbiji kao zanat sve više pod okupacijom centralizovane vladine propagande, koja nam sistemski uništava živote, uništava slobodu izražavanja, kritičkog razmišljanja i onemogućava pristup tačnim informacijama“, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, „to za posledicu ima ozbiljno i nekažnjeno pljačkanje države i njenih resursa, plansko zaglupljivanje naroda, uništavanje obrazovnog sistema nacije, racionalnog razmišljanja, gubitka empatije i solidarnosti sa drugima“.

„Mediji treba da imaju osnovnu ulogu u osiguravanju zdrave i prosperitetne demokratije, a ne da zaglupljuju sopstveni narod i pretvaraju ga u avatare koji treba da žive u državi – bajci izmišljenog blagostanja“, saopštila je „Sloga“.

Dodaje se da ipak postoji i određeni broj racionalnih i nezavisnih medija koji veoma profesionalno obrađuju dnevne teme, daju prostora za argumentovanu društvenu polemiku i omogućavaju da se čuje mišljenje „suprotno od onog koje se od strane propagandista iz vlasti svakodnevno nameće“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.